content-header

Hercertificeringseisen Medical Examiner of Divers.

Per 1 januari 2015 heeft het European College of BaroMedicine (ECB) de eisen bekend gemaakt waaraan MED's moeten voldoen om voor hercertificering in aanmerking te komen. Tegelijkertijd zijn ook de procedures voor hercertificering aangekondigd. Hieronder treft u de brief van het ECB aan.

In het kort zijn de eisen:

 • hercertificering om de 3 jaar
 • in die 3 jaar minimaal 15 aantoonbare duikkeuringen en/of duikmedische adviseringen gedaan
 • minimaal 36 uur duikmedische activiteiten waarvan:
  • tenminste 16 uur direct-ECB geaccrediteerde nascholing (dit zijn activiteiten die door de ECB-gecertificeerde instellingen gegeven worden, zie hieronder voor aanstaande ECB geaccrediteerde nascholing)
  • tenminste 20 uur duikmedische activiteiten. Indien niet-direct ECB geaccrediteerd (zie hier boven) is dit ter beoordeling van College van Deskundigen van het Nederlands Instituut Certificering DuikerArtsen (NICDA) als gedelegeerd beoordelaar van het ECB voor lokale activiteiten.

Aanvraagprocedure:

 1. €75,- hercertificeringsbijdrage overmaken naar NICDA (NL84 INGB000 6133564)
 2. bewijzen van gevolgde activiteiten* en gedane keuringen/adviseringen met aanvraag voor hercertificering opsturen naar het NICDA (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 3. NICDA stuurt aanvraag met eventuele beoordeling van gevolgde, maar niet rechtstreeks door ECB geaccrediteerde, activiteiten naar ECB.
 4. ECB verstrekt hercertificeringsbewijs.

Ingangsdatum:

Deze regeling gaat in op 1 januari 2015. Vanaf die datum gelden de hercertificeringseisen en -procedures.

*  voor gevolgde activiteiten geldt :ECB geaccrediteerde activiteiten/cursussen: bewijs van deelname bijvoegen.
Niet-ECB geaccrediteerde activiteiten/cursussen: bewijs van deelname aan cursussen/opleidingen/voordrachten/congressen in de duikgeneeskunde, het programma, de eindtermen en het examenreglement insturen.

ECB hercertificering MED